Lockdown στο έρωτα δεν υπάρχει!!!

Είσαι Single στην καραντίνα του χειμώνα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Λοιπόν υπάρχουν πολλά να κάνεις με φαντασία και διάθεση προσαρμογής. Lockdown στο έρωτα δεν υπάρχει!!!

Κάποιοι άνθρωποι είναι μόνοι τους, είτε από επιλογή, είτε γιατί δεν έχει προκύψει ένας σύντροφος στη ζωή τους. Στο παρελθόν έβγαινες έξω και μπορεί να διασταυρωνότανε το βλέμμα σου με κάποιου άλλου που να σου κινούσε το ενδιαφέρον, να τον γνώριζες και να ξεκινούσε ένας όμορφος έρωτας. Τώρα όμως με τα δεδομένα της καραντίνας υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν την γνωριμία με νέους ανθρώπους. Και φυσικά οι δυσκολίες υπάρχουν κι εμείς μπορούμε να βρούμε λύσεις ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα μας. Χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Αν θέλουμε να ερωτευτούμε και να νιώσουμε πεταλούδες να φτερουγίζουν στην κοιλιά μας μπορούμε να δοκιμάσουμε με νέους τρόπους πια.
Ιδέες λοιπόν !!!

  1. Μέσα από μικρές παρέες με φίλους που μπορούμε να βρισκόμαστε σε κάποιο σπίτι μπορούμε να γνωρίσουμε κάποιον. Όπως γινόταν παλιά που οι γνωριμίες γίνονταν μέσα από φίλους και γνωστούς. Παράδειγμα μπορεί ένας φίλος να σου πει «ο … είναι μόνος του θέλεις να κανονίσω να γνωριστείτε; Τον ξέρω είναι καλό παιδί, καλός φίλος..» Σίγουρα αυτή δεν θα είναι μια γνωριμία που θα μετανιώσεις το επόμενο πρωί.
  2. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες σελίδες γνωριμιών στο ίντερνετ μέσα από τις οποίες μπορεί να ξεκινήσει μια νέου είδους γνωριμία. Σελίδες που μέσα από την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων σου παρέχουν τη δυνατότητα να βρείς ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Και εκεί μέσα από την επικοινωνία και με το ένστικτο αποφασίζεις αν θέλεις να συνεχίσεις την επικοινωνία.
  3. Μέσα από τα social media, κάποιες φορές φίλος φίλων σχολιάζει μια φωτογραφία, μία ανάρτηση μας και μπορεί να ξεκινήσει διαδικτυακά μία γνωριμία. Μια κουβέντα γνωριμίας μέσα από γραπτό λόγο ή και από βιντεοκλήση. Γιατί είναι σημαντικό έστω και μέσα από μια οθόνη να βλέπεις το πρόσωπο, τα μάτια, τις εκφράσεις του άλλου, να προσπαθείς να νιώσεις. Μπορείς να πιεις μαζί του τον πρώτο καφέ της ημέρας ή ένα ποτό μέσα από video chat. Ακόμα και ταινία ή σειρά μπορείτε να βλέπετε μαζί και να υπάρχει μια έμμεση αλληλεπίδραση.
  4. Επειδή θα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο μπορείτε να ξεκινήσατε ένα online μάθημα ( μαγειρικής, ιστορίας, κινηματογράφου, γυμναστική…) και μέσα από εκεί κάποιος να σας προκαλέσει το ενδιαφέρον και να θελήσετε να τον γνωρίσετε καλύτερα. Να αρχίσει μια ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών για το μάθημα που μπορεί να εξελιχθεί σε μια όμορφη σχέση.

Μοιράζομαι μαζί σας μια εμπειρία μιας κυρίας που ζήτησε την υποστήριξη μου και θέλησε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τα κατάφερε!!!
Μου έλεγε η … που εργάζεται σε μεγάλη εταιρία ότι πιο εύκολα γνώρισε κάποιον στην προηγούμενη καραντίνα παρά όταν ήταν συνέχεια έξω τα βραδιά και αναζητούσε σύντροφο. Γιατί μιλούσε περισσότερο μαζί του μέσα από FaceTime και δεν υπήρχε το άγχος του sex, είχε το χρόνο να γνωριστεί.
Και όταν ήρθε η στιγμή να γνωριστούνε από κοντά υπήρχε έντονος ενθουσιασμός και ο έρωτας στα ύψη. Γιατί η αναμονή είχε αυξήσει την επιθυμία και τον δυο. Και η συνάντηση έγινε χαλαρά σε μια βόλτα, περπάτησαν μαζί και αυτό είχε ρομαντισμό κάτι που έλειπε με τις ταχύτητες που λειτουργούσαν οι προηγούμενες σχέσεις.

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
www. Happinesstherapy.gr