Πρώτη μας φορά Καλοκαίρι με χειρουργική μάσκα και μαγιό…
Καλοκαίρι για εμάς τους έλληνες είναι ήλιος, θάλασσα, παρέα και διασκέδαση. Φέτος το καλοκαίρι του 2020 μπορούμε να τα έχουμε όλα αυτά Φορώντας μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις λόγω του covid 19. Και ναι θα μας λείψουν οι αγκαλιές γιατί Σε εμάς τους μεσογειακούς λαούς η αγκαλιά είναι εκδήλωση αγάπης και τρυφερότητας. Και ναι δεν θα πεθάνουμε από τον COVID 19, οι πιθανότητες είναι να νοσήσουμε και να παραμείνουμε σπίτι μας απλά για όσο χρειαστεί. Όμως οι ευπαθείς ομάδες, οι γονείς μας, οι ηλικιωμένοι;
Για εμάς τους έλληνες σημασία μεγάλη έχει και η ευρύτερη οικογένεια, και αυτούς καλούμαστε με αγάπη, σεβασμό και υπευθυνότητα να προφυλάξουμε. Γιατί ξέρουμε πως οι γονείς μας, οι γιαγιάδες και παππούδες μας θα έδιναν με χαρά τη ζωή τους για εμάς κι εμείς απλά χρειάζεται να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες. Γιατί ελληνική οικογένεια σημαίνει φροντίδα, προστασία, ενσυναίσθηση, αγάπη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα ζήσουμε καλοκαίρι φέτος. Χρειάζεται να έχουμε προσαρμογή και αποδοχή της σοβαρότητας της κατάστασης για να διασφαλίσουμε ότι και το επόμενο καλοκαίρι θα είμαστε όλοι μαζί, και αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Ας μη γκρινιάζουμε, ας μη χαλάμε τις πολύτιμες στιγμές των διακοπών μας, που όλοι έχουμε ανάγκη, με παράπονα για όλη αυτή την νέα κατάσταση που βιώνουμε.Έχουμε ανάγκη να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε, να βρούμε την εσωτερική μας αρμονία αφού έχουμε περάσει έναν απαιτητικό χειμώνα και άνοιξη και Χρειαζόμαστε ξεκούραση για να επαναφορτίσουμε την ενέργεια του σώματος μας. Δεν υπάρχει λόγος συνεχώς να συζητάμε τις δυσκολίες. Μπορούμε να συζητάμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις για πρακτικές που έχουμε βρει και που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα μας σ’ αυτή την πρωτόγνωρη συνθήκη. Να μιλάμε για τις χαρές μας γιατί όσο πιο πολύ μιλάμε για τα καλά που έχουμε, όσο πιο πολύ εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας τόσο πιο όμορφη, μαγική γίνει την ζωή μας. Να ζούμε συνειδητά στο εδώ και εδώ τώρα και ας γευόμαστε κάθε στιγμή. Με θετικές σκέψεις το ανοσοποιητικό μας δυναμώνει, έχουμε περισσότερη ενέργειακαι παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις. Ας μάθουμε να ζούμε στο εδώ και τώρα , ας μην αφήνουμε καμιά σκέψη, καμία τοξική επαφή να μας χαλάσει και έστω 1 λεπτό από τις διακοπές μας. Το μόνο είδος στον πλανήτη που έχει την ικανότητα να σκέφτεται το παρελθόν και το μέλλον, να συγκρίνει καταστάσεις και να μην εστιάζει σ’ αυτό που έχει αυτή τη στιγμή είναι ο άνθρωπος. Τι θα συμβεί σε τρεις μήνες από σήμερα κανένας μας δεν ξέρει, ας μην βασανίζουμε λοιπόν το μυαλό μας με αρνητικές σκέψεις, ας απολαύσουμε απλά τις στιγμές μας, με τους ανθρώπους της ψυχής μας.
Καλοκαίρι αλλιώς λοιπόν για όλους μας φέτος!!! Πρώτη φορά στην τσάντα μας πέρα από πετσέτα,αντιηλιακό, μάσκα με αναπνευστήρα, θα προσθέσουμε αντισηπτικό και χειρουργική μάσκα. Καλό μας καλοκαίρι με χαμόγελο!!!και διάθεση να περάσουμε υπέροχα!!!

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Www.Happinesstherapy.gr
Τηλ. 6948579944