Σήμερα γιορτάζουν όλες οι μανούλες του κόσμου. Χρόνια μας πολλά κι ευτυχισμένα.
Έχω την τύχη να είμαι η μαμά της Δανάης και της Λήδας. Όπως μου αρέσει να τις αποκαλώ είναι Ήλιοι της ζωής μου, τις είχα ονειρευτεί, τις είχα λατρέψει πριν ακόμα δω τα πρόσωπά τους, απο την μέρα που τις κράτησα στην αγκαλιά μου έγινα καλύτερος άνθρωπος.
ΜΑΜΑ μου ακούω και λιώνω, χρόνια τώρα. Η μητρότητα δεν γνωρίζει απο όρια, μόλις αποκτήσεις τον τίτλο της Μαμάς ανακαλύπτεις πως η Αγάπη μεγαλώνει συνεχώς, πολλαπλασιάζεται. Η καρδιά σου χτυπάει με ενα μαγικό τρόπο και έξω απο το σώμα σου πια, και αποκτάς μαγικές δυνάμεις που σε κάνουν να νιώθεις ακόμα και απο χιλιόμετρα μακριά το παιδί σου. Ξέρεις πως μια αόρατη χρυσή κλωστή θα σε ενώνει πάντα μαζί του.

Και όχι δεν είναι μαγικό και πάντα ήρεμο το ταξίδι της ζωής με τα παιδιά μας, όμως ακόμα και τις στιγμές που διαφωνούμε και φωνάζουμε η αγάπη μας δείχνει το δρόμο, γιατί ότι και να συμβεί αυτή η λατρεία είναι ατελείωτη. Φιλοξενήσαμε για σαράντα ολόκληρες εβδομάδες τα παιδιά μας μέσα στο σώμα μας, και ζήσαμε το θαύμα. Γιατί η μητρότητα είναι ένα θαύμα, νιώθεις κάθε κίνηση, αναπνέεις μαζί του, κοιμάσαι και ξυπνάς μαζί του, του μιλάς, χαϊδεύεις την κοιλιά σου και σε νιώθει …απόλυτη μαγεία…

Όλοι μας έχουμε ένα πολύτιμο φύλακα πλάι μας τη μαμά μας, έτσι έχω και εγώ την δική μου μαμά που είναι και μια καταπληκτική, μοναδική υπέροχη γιαγιά επίσης. Μαμά μου χρόνια μας πολλά, σε ευχαριστώ για όλη την αγάπη, υποστήριξη και φροντίδα σου. Σ’ ευχαριστώ που αγαπάς σε υπερθετικό βαθμό τις ανάσες της ανάσα σου, τις εγγονές σου..

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας