Ξημέρωσε μεγάλη Πέμπτη. Μια μεγάλη Πέμπτη πολύ διαφορετική. Μένουμε όλοι σπίτι επειδή πιστεύουμε στη ζωή και θέλουμε να την προστατεύσουμε. Σήμερα το βράδυ δεν θα πάμε στην εκκλησία για την σταύρωση, θα προσευχηθεί ο καθένας σπίτι του, μαζί με την οικογένειά του. Και να θυμόμαστε πάντα πως είναι πιο εύκολες αυτές οι μέρες της κοινωνικής απομόνωσης για όσους έχουμε την οικογένειά μας μαζί, καθώς υπάρχουν κι άλλοι συνάνθρωποί μας που αυτές τις μέρες είναι μόνοι τους.
Το σπίτι του καθενός μας είναι ο ναός της ψυχής του και σίγουρα οι προσευχές που γίνονται μέσα στο σπίτι μας εισακούονται το ίδιο με τις προσευχές που γίνονται μέσα στην εκκλησία. Μέσα στην προσευχή μας να Θυμηθούμε να στείλουμε ευχές για καλή υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλη την ανθρωπότητα. Φυσικά να θυμηθούμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την δική μας καλή υγεία που πολλές φορές την θεωρούμε δεδομένη και ξεχνάμε την σημασία της. Να ζητήσουμε να καταφέρουμενα απαρνηθούμε το ρόλο του Πιλάτου και να αναλάβει ο καθένας μας το δικό του μερίδιο ευθύνης χωρίς να λέμε «νίπτω τας χείρας μου», και να μην προδίδουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας, τους γονείς, τους φίλους, τους συνανθρώπους μας όπως ο Ιούδας για «τριάκοντα αργύρια»!
Ευτυχώς που η τηλεόραση θα αναμεταδίδει την ιερή ακολουθία και θα μπορούμε ανάβοντας κεράκια μέσα στο σπίτι μας, έχοντας λίγες βιολέτες κοντά μας να να βιώσουμε μία διαφορετική μεγάλη Πέμπτη, με μεγαλύτερη συγκίνηση γιατί φέτος μαζί με τη σταύρωση του Χριστού ζούμε και τη σταύρωση της ανθρωπότητας.
Όμως ξέρουμε πως μετά τη Σταύρωση ακολουθεί πάντα η Ανάσταση!!! Η ζωή κερδίζει πάντα το θάνατο!!!

«Έσυρε φωνή θριαμβευτικιά:
-Τετέλεσται !
κι ήταν σα να λεγε: Όλα αρχίζουν».
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Καλημέρα Αγγελικά Πλάσματα 🌞😘🌞😘

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας