Σταματάμε την γκρίνια τώρα!!!

Σταματάμε την γκρίνια τώρα!!!
Καραντίνα για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο, ούτε που το πίστευαμε ποτέ να συμβεί. Και εδώ έρχεται η ζωή με αυτό το ανατρεπτικό σενάριο για όλους μας.
Μπορούμε όλη μέρα και νύχτα να γκρινιάζουμε για την κακή μας τύχη και να τα βλέπουμε ολα μαύρα. Εδώ θα θυμίσω οτι ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι η μοίρα του! Και σίγουρα θα πείτε κάποιοι «ναι καλά, δηλαδή άμα εγώ δεν γκρινίαξω θα αλλάξει κάτι?»
Ω, Ναι Αγγελικά μου πλάσματα πολλά θα αλλάξουν!!!.
Θα σταματήσει η αρνητική ενέργεια να βρίσκεται σε κάθε σας κίνηση, σε κάθε σκέψη και σε κάθε απόφαση. Θα μπείτε στην διαδικασία της αποδοχής, της προσαρμογής και της ανεύρεσης νέων τρόπων διαχείρισης και απόλαυσης της καθημερινότητάς μας. Όσο γκρινιάζεις είναι σαν από μόνος σου να έλκεις πάνω σου προβλήματα και δυσκολίες. Φανταστείτε να παρευρεθείτε στο γάμο κάποιου και αντί να χορεύετε με κέφι και χαρά να λέτε μοιρολόγια. Κάτι αντίστοιχο είναι και η ζωή, την ζωή όπως την κοιτάς σε κοιτάει.
Δεν υπάρχει απάντηση στο γιατί η πανδημία εμφανίστηκε, τουλάχιστον σήμερα. Υπάρχει, είναι ένας αόρατος εχθρός και σίγουρα καμία κυβέρνηση στον πλανήτη δεν έχει εμπειρία σε τέτοια διαχείριση. Να αμφισβητούμε και να επικρίνουμε συνεχώς τα πάντα δεν βοηθάει. Βοηθάει όμως να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες και να ακολουθούμε τις οδηγίες τους. Αποδοχή!!! Και προσπαθούμε να έχουμε καλή διάθεση και αισιοδοξία γιατί αλλιώς θα χάσουμε την ψυχική μας υγεία εύκολα και ίσως να μη νοσήσουμε απο COVID 19, αλλά να νοσήσει η ψυχή μας.
Γράψτε σε ένα post it …Και αυτό θα περάσει…και βάλτε το στον καθρέφτη σας, να το λέτε σαν προσευχή να ηρεμεί η ψυχή σας και να γεμίζει πίστη. Εκφράστε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχετε και σταματήστε να σκέφτεστε αρνητικά. Σταματήστε για λίγα λεπτά τις σκέψεις σας και παρατηρήστε πως νιώθετε στο εδώ και τώρα. Χαρά, λύπη, φόβο, ηρεμία, αγάπη, άγχος, ευτυχία… και αγκαλιάστε τα συναισθήματα σας.

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
www. Happinesstherapy.gr