Σαββατόβραδο καραντίνας και Βγαίνουμε Σπίτι!!!

Σαββατόβραδο καραντίνας και Βγαίνουμε Σπίτι!!!

Και να είναι δεύτερο λοκ down μέσα στον ίδιο χρόνο, και ναι είναι διαφορετικά αυτή τη φορά γιατί έχουμε ήδη κουραστεί. Και αυτό όμως τι σημαίνει όταν κουραζόμαστε εγκαταλείπουμε; Κάνουμε μια συλλογική προσπάθεια, προσπαθούμε να γίνουμε όλοι καλοί συνάνθρωποι. Φορώντας τη μάσκα, κρατώντας τις αποστάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα της πολιτείας προστατεύουμε τους εαυτούς μας και όσους αγαπάμε. Δεν πειράζει κάποιες στιγμές να γκρινιάζουμε και να παραπονιόμαστε, φυσικό και ανθρώπινο είναι. Αναμενόμενο να έχουν θυμό όσοι βλέπουν την εργασία τους να κλείνει και να φοβούνται τα χειρότερα. Όμως εδώ υπάρχει ο κίνδυνος της υπερβολής, της υπέρ ανάλυσης της σκέψης. Χρειάζεται ψυχραιμία να περάσει αυτή η φουρτούνα και σαν κόρη καπετάνιου σας λέω πως οι φουρτούνες πάντα περνούν. Βέβαια κάποιες αφήνουν ζημιές, όμως όλα φτιάχνουν. Και οι ζωές μας θα αποκτήσουν πάλι τις ελευθερίες που είχαμε.
Ας απολαμβάνουμε κάθε στιγμή με όσα έχει ο καθένας μας. Χωρίς γκρίνιες και νεύρα, γιατί αντί να περάσει ανώδυνα θα είναι σκληρή και δύσκολη η καθημερινότητα μας.
Σάββατο βράδυ απόψε και βγαίνουμε σπίτι. Φροντίζουμε τους εαυτούς μας, ανάβουμε έστω ένα κεράκι, βάζουμε μια ταινία, μια σειρά, μουσική, μαγειρεύουμε και απολαμβάνουμε μαζί με τις οικογένειες μας. Μαζί όχι ο καθένας στο δικό του δωμάτιο. Μας ενοχλεί η κοινωνική απόσταση που πρέπει να έχουμε, αλλά ίσως πολλοί να ζούμε με απόσταση από τα μέλη της ίδιας τους της οικογένειας.
Καλό μας Σαββατόβραδο ????

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας