ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ

Πολλές φορές στη ζωή μας προκύπτουν συμπτώσεις που έχουν νόημα δηλαδή όπως έλεγε ο Καρλ Γιούνγκ υπάρχει συγχρονικότητα. Αυτό συμβαίνει όταν φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα μεταξύ τους συμπίπτουν με τρόπο που έχει νόημα για εμάς. Ο Γιούνγκ έλεγε οτι η συγχρονικότητα είναι η απόδειξη του συλλογικού ασυνειδήτου και του ρόλου του στο σύμπαν.

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που παίρνουμε μία απόφαση για κάτι και ξαφνικά ανοίγονται δρόμοι και μας έρχονται πληροφορίες που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης μας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό που θέλουμε, το σκεφτήκαμε με εικόνες, του δώσαμε ζωή με χρώματα. Και τότε αφηνόμαστε στη ροή, δεν υπεραναλύουμε τα σημάδια και έχουμε εμπιστοσύνη. Όταν βιώνουμε ένα σημαντικό γεγονός μπορούμε να κάνουμε την εξής ερώτηση στον εαυτό μας «Γιατί μου συνέβη αυτό?».

Για παράδειγμα αποφασίζουμε να γράψουμε ένα βιβλίο και το θέλουμε πραγματικά, ξεκινάμε να γράφουμε στο σημειωματάριο μας τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Και τότε με ένα μοναδικό τρόπο αρχίζουν να μας έρχονται πληροφορίες που αφορούν τη συγγραφή, θα συναντήσουμε συγγραφείς και ανθρώπους απο εκδοτικούς οίκους. Θα νιώθουμε έντονα την ανάγκη να γράψουμε και θα δούμε πως οι ιδέες θα έρχονται αβίαστα.

Δεν υπάρχουν τυχεροί άνθρωποι ή άνθρωποι που απο τύχη τα κατάφεραν. Εμείς είμαστε οι αρχιτέκτονες της δικής μας ζωής. Υπάρχουν απλά άνθρωποι που ονειρεύονται και δημιουργούν πλάνα υλοποίησης. Στη συνέχεια αφήνονται στη ροή, παρατηρούν τις πληροφορίες και τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται και κρατούν μόνο οτι αξιολογούν ως χρήσιμο. Δεν σπαταλούν το χρόνο τους σε χαοτικές καταστάσεις αλλά γνωρίζουν που να εστιάσουν.

ΣΟΦΙΑ ΛΙΝΑΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ