Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά σήμερα…. φτιάχνουμε στεφάνια γιορτάζουν τα λουλούδια & εγώ θέλω να σας μιλήσω για τα πιο όμορφα λουλούδια της ζωης μας… τα παιδιά μας!!! Που όση πιο πολύ αγάπη τους δίνουμε τόσο πιο όμορφα ανθίζουν και επειδή το μέλλον είναι τα παιδιά μας έχουμε ελπίδες να μοσχομυρίσει ο κόσμος αγάπη!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόρριψη από το να απόρριψει παιδί τον γονιό του, δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσωπική αποτυχία. Και τότε και ο καλύτερος ψυχίατρος του κόσμου δεν μπορεί να σε σώσει. Και ξέρεις γιατί; Γιατι τα παιδιά αγαπάνε τους γονείς τους, τους θαυμάζουν άρα εςυ καλό μου πρέπει να προσπάθησες πολύ και σκληρά για να μη σε θέλουν. Άρα έχεις κάνει και πολλα λάθη που έχουν σημαδέψει την ψυχούλα τους.
Δεν μπορεί να προσβάλεις ένα παιδί, να το εκβιάζεις συναισθηματικά (ψυχική/λεκτική κακοποίηση), να του φωνάζεις, να του κόβεις την επικοινωνία, να μην το ακούς, να μην το νιώθεις, να του λες ψέματα, να το υποτιμάς, να το κάνεις να κλαίει και μετά να λες μα εγώ σε αγαπάω και εςυ δεν με σέβεσαι.Εύκολο έτσι ; Φταίνε πάντα οι άλλοι αλλά εμείς ποτέ! Πόσο μικρόψυχη συμπεριφορά!
Αντί να σκεφτείς «μα γιατί το παιδί μου με απορρίπτει, δεν μου μιλάει, δεν με εμπιστεύεται;» Το κατηγορείς και μαζί με αυτό και όποιον έχει καλή σχέση μαζί του. Και έτσι καλύπτεις στον εαυτό σου τη δική σου ανεπάρκεια και συναισθηματική ανωριμότητα. Εγώ είμαι ο καλύτερος μπαμπάς/ η καλύτερη μαμά του κόσμου… επειδή απλά πληρώνω για σένα; Ξέρεις τα όνειρα, τις σκέψεις, τους φόβους, τους πόνους του παιδιού σου; Πόσο χρόνο περνάς μαζί του; Πόσες αγκαλιές το παίρνεις τη μέρα; Σε νιώθει δίπλα του; Υπάρχεις στη ζωή του; Πότε ήταν η τελευταία φορά που του εδωσες ένα οικογενειακό περιβάλλον γαλήνης, ασφάλειας;Ή η δική σου ζωή τα δικά σου θέλω έχουν τη μεγαλύτερη προτεραιότητα;
Και εδώ θα πεις «ναι μα δεν ήξερα» λοιπόν δεν θα σου πω να μάθαινες αλλά απλά να ένιωθες γιατί όποιος κινείται με γνώμονα την αγάπη κάνει τα λιγότερα λάθη και ξέρει να ζητάει και συγνώμη και δεν πληγώνει ποτέ…
Και πάλι θα βρεις φανταστικούς λόγους να κατηγορήσεις την κοινωνία, τον τρόπο ζωής, τον σύντροφο σου, συγγενικά σου πρόσωπα όμως φυσικά ποτέ εσένα! Και δεν φτάνει το μυαλό σου να σκεφτεί ότι αφού τόσο απλά οι άλλοι στρέφουν το παιδί σου εναντίον σου γιατί δεν το κάνεις και εςυ για εκείνους, τους κακούς άλλους; Δεν το κάνεις γιατί ξέρεις πως δεν μπορείς, γιατί τα παιδιά νιώθουν και δεν μπορείς να τους κρυφτείς….τα μάτια τους και οι ψυχές τους νιώθουν και βλέπουν τα πάντα. Εσυ απλά δεν αντέχεις να δεις την αλήθεια και έχεις μάθει να κρύβεσαι. Όπως ίσως μικρός κρύβοσουνα για να αποφύγεις τη βία των γονιών σου ( συναισθηματική/λεκτική/σωματική), γιατί σίγουρα έχεις πονέσει πολύ για να μπορείς να πονάς συναισθηματικά τα παιδιά σου! Και αν το σκεφτείς ίσως και πάντα να κρύβεσαι από τα προβλήματα της ζωής σου…και λες εγω ειμαι ο καλύτερος, δεν κάνω λάθη…
Όμως καλό μου λάθος σου τα είπανε … όλα αυτά μπορείς να τα συζητάς με όσους άλλους ανόητους συναναστρέφεσαι και επικροτούν τη συμπεριφορά σου. Που οι ίδιοι βλάπτουν τα δικά τους παιδιά. Που σου λένε «ζήσε τα παιδιά έχουν χρόνια μπροςτά τους!» «Δώσε προτεραιότητα σε σένα»… και ναι είναι αλήθεια τα παιδιά έχουν περισσότερα χρόνια να ζήσουν όμως αν θες να υπάρχεις στις αναμνήσεις τους πρέπει να υπάρχεις και στη ζωή τους. Και αν έχεις τόσο ανώριμο «εγώ» που θέλει μόνιμη προτεραιότητα τότε δεν μπορείς να συνυπάρχεις με ενήλικες πόσο μάλλον με παιδιά.
Και φυσικά δεν σε κατηγορώ και σε καταλαβαίνω αφού δεν έχεις πάρει αγάπη δεν μπορείς να δώσεις … γιατί πως να δώσω κάτι που δεν έχω;
Όμως να θυμάσαι τα σημερινά παιδιά είναι πολύ έξυπνα και ικανά και με ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη άρα αν πιστεύεις ότι μπορείς να τα ξεγελάσεις και να απαιτήσεις την αγάπη τους είσαι μακριά νυχτωμένος. Τα παιδιά δεν θα σε θυμούνται από τα λογάκια τα όμορφα που μπορεί να λες κατά καιρούς αλλά από το πως τα έκανες να νιώθουν!
Όπως σήμερα στολίζουμε τα σπίτια μας με λουλούδια ας στολίσουμε τις ψυχές μας και τις ψυχές των παιδιών μας…και να «ποτίζουμε» καθημερινά τα «λουλουδάκια» μας με αγάπη, στοργή, φροντίδα!
Γονείς Καλό μας μήνα !!!