ΝΑ Μ’ΑΓΑΠΑΣ … ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ

 

Κάθε ζευγάρι είναι καλό να γνωρίζει οτι το συμβόλαιο της σχέσης του θα χρειαστεί να το αλλάξει αρκετές φορές γιατί απλά αφορά τους ίδιους που συνεχώς αλλάζουν. Αλλάζουν οι ρόλοι…απο εραστές, σύντροφοι, σύζυγοι, γονείς…και παράλληλα γιοί και κόρες, αδέλφια, εργαζόμενοι…όταν παρατηρούμε με τα μάτια της ψυχής τον σύντροφο μας, αντιλαμβανόμαστε έγκαιρα όλες τις αλλάγες που βιώνει. Αυτό σημαίνει βέβαια οτι περνάμε χρόνο μαζί, δημιουργικά, ξέρουμε τι περνάει ο άλλος, άρα να έχουμε κατανόηση.

Όλοι μας αλλάζουμε συνεχώς, μαθαίνουμε, εξελισόμαστε και είναι όμορφο να έχουμε παρέα τον συντροφό μας. Ξέρετε στα μάτια του καθρεφτιζόμαστε και επειδή η  ερωτική σχέση είναι η πιο κοντινή αποκαλυπτόμαστε σε όλο μας το μεγαλείο. Μπορούμε μόνοι μας να παρατηρήσουμε τα χέρια μας, τα πόδια μας, τα δάχτυλα μας, αλλά για να παρατηρήσουμε τα μάτια μας, τα αυτιά μας, το κεφάλι μας χρειαζόμαστε έναν καθρέφτη.

Αρχικά αγκαλιάστε το παιδί που όλοι έχετε μέσα μας, γνωρίστε το και μόνο τότε μπορείτε να δείξετε στον άλλο την αλήθεια σας και να τον αποδεχτείτε και εσείς όπως είναι, απλά ένας άλλος άνθρωπος. Αφήστε στην άκρη την ψευδαίσθηση του τέλειου συντρόφου, της τέλειας σχέσης, του τέλειου γάμου γιατι απλά τίποτα απο αυτά δεν υπάρχει και γιατί τέλειοι δεν είμαστε ούτε εμείς.  Αποδοχή του εαυτού μας και του άλλου.

Όπως σοφά έλεγε ο μικρός πρίγκιπας χτίζω δεσμούς σημαίνει σε μαθαίνω, ξέρω τι σου αρέσει…τι θες…και αγαπώ όλες σου τις πλευρές το ίδιο… δεν επιθυμώ να σε αλλάξω και δεν προσπαθώ.  Ζω μαζί σου, και δεν παλεύω να σε κάνω να μοιάσεις σε κάποιον άλλο, είσαι αυτός που εγω ερωτεύτηκα και αγάπησα. Και αν τελικά πιστεύω οτι είναι εύκολες και δίκαιες οι αλλαγές γιατι δεν αλλάζω τον εαυτό μου? Ειναι χρήσιμο να καταλάβουμε πως με το περασμα του χρόνου όλοι αλλάζουμε…όλοι …όχι μόνο εμείς αλλά και οι άλλοι που ζουν μαζί μας.  Αλλάζουν τα θέλω, οι απαιτήσεις, τα μπορώ να δώσω …ανάλογα με τη φάση ζωής που διανύουμε.

Πόσο όμορφο είναι ο ένας σύντροφος να λέει τον άλλο Μπορείς να είσαι αυτός που είσαι, μπορείς να σκέφτεσαι αυτό που σκέφτεσαι, μπορείς να αισθάνεσαι αυτο που αισθάνεσαι. Σίγουρα ο καθένας απο εμάς είναι μοναδικός, σπουδαίος, ένα τέλειο πλάσμα και ο κόσμος μας θα ήταν πραγματικά πολύ βαρετός αν όλοι μοιάζαμε. Άρα είναι απαραίτητο να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα μας, να βουτήξουμε μέσα μας και να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε, όπως είμαστε, ένα υπέροχο σύνολο απο ποικίλα χαρακτηριστικά κάποια πολυ όμορφα και κάποια που θα χρειαστεί να βελτιώσουμε. Γιατί αυτό είναι και το νόημα της ζωής κάθε μέρα να εξελισσόμαστε, να μαθαίνουμε, να ζούμε γιατί η ζωή είναι ένα υπέροχο ταξίδι και είναι σπουδαίο να έχουμε ένα σύντροφο να μας κρατάει το χέρι, μια αγκαλιά που δεν πνίγει αλλά μας προσέχει και ξέρουμε πως είναι εκεί για εμάς.

Σοφία Λίναρη

Σύμβουλος ψυχικής υγείας