Μικρά μυστικά ανανέωσης της σχέσης μας!

Μικρά μυστικά για να ανανεώσετε την σχέση σας και τα οποία μπορείτε να τα δοκιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι.
Επειδή όλοι είμαστε πιεσμένοι και κουρασμένοι θα μοιραστώ μαζί σας κάποια μικρά μυστικά έτσι ώστε η σχέση σας να ανανεωθεί, να αναπτυχθεί, να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς.

  1. Για τις επόμενες πέντε μέρες γράφετε καθημερινά ποιο είναι αυτό το ένα πράγμα το οποίο έκανε ο σύντροφος σας και σας έκανε να νιώσετε υπέροχα Υπέροχα. Δε χρειάζεται να είναι κάτι τεράστιο μπορεί να είναι κάτι μικρό αλλά σημαντικό για σας… για παράδειγμα σας έφερε καφέ στο κρεβάτι το πρωί, σας έστειλα ένα όμορφο ερωτικό μήνυμα μέσα στην ημέρα.
  2. Ακριβώς όπως καθαρίζουμε το σπίτι μας, τις ντουλάπες μας, τα ρούχα μας έτσι πρέπει να καθαρίσουμε και την σχέση μας με το σύντροφό μας. Για παράδειγμα κάθε βδομάδα μπορουμε να καθόμαστε και να συζητάμε τι είναι αυτό που μας ενόχλησε στην εβδομάδα που μας πέρασε, αν νιώσαμε ότι μας υποτίμησε, μας προσέβαλε, μας αγνόησε ή μας ξέχασε για λίγο. Πολλές φορές μικρά μικρά θέματα αθροιστικά δημιουργόυν Απόσταση θυμό και νεύρα στο ζευγάρι. Ας χτίσουμε λοιπόν μία σχέση με ειλικρίνεια, να νιώθουμε πως μπορούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε μας απασχολεί, όμορφα ευγενικά. Να υπάρχει άνεση μεταξύ μας και να νιώθουμε Πως μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας και πως η αγάπη που υπάρχει μεταξύ μας να είναι αγάπη άνευ όρων.
  3. Το γέλιο γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς μας, γελάμε μαζί, ανακαλύπτουμε πλευρές του εαυτού μας που δε γνωρίζουμε μέσα από το χιούμορ. Και το χιούμορ βοηθάει πολλές φορές να εκτονωθεί μια δύσκολη με ένταση κατάσταση. Μπορεί ο σύντροφος μας να ‘χει γυρίσει πιεσμένος από τη δουλειά, να είχε μια δύσκολη μέρα πραγματικά, να είναι άκεφος. Αν αρχίσουμε την γκρίνια και γιατί είσαι έτσι, τι συμβαίνει οι πιθανότητες είναι κουβέντα να εξελιχθεί σε καυγά. Με μια τρυφερή αγκαλιά, ένα χαμόγελο Ο άλλος χαλαρώνει και από μόνος του θα μας μιλήσει.
  4. Πολύ πολύ σημαντικό δεν πηγαίνουμε ποτέ για ύπνο τσακωμένοι. Μπορεί να καθυστερήσουμε να κοιμηθούμε, μπορεί να χάσουμε κάποιες ώρες από τον ύπνο μας αλλά επιλύουμε την διαφορά μας πριν τον ύπνο. Ξαπλώνουμε μαζί και αγκαλιάζουμε τα όνειρα μας. Αν κοιμηθούμε με θυμό οι πιθανότητες είναι να ξυπνήσουμε θυμωμένοι και η μέρα μας να συνεχίσει με ένταση ίσως και για ασήμαντη αφορμή. Και ξέρετε πολλές φορές ένας καυγάς μπορεί να γίνει αιτία μεγάλης ρήξης αν δεν επιλυθεί έγκαιρα.

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
www. Happinesstherapy.gr