ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι θετικές δηλώσεις έχουν σημαντική δύναμη και μας βοηθάνε να γίνουμε ο άνθρωπος που έχουμε ονειρευτεί.

Όταν λέμε τις θετικές δηλώσεις είναι απαραίτητο να τις νιώθουμε, να τις πιστεύουμε, π.χ. αν πω “έχω αυτοπεποίθηση” αλλά μέσα μου λέω “είμαι βλάκας” τότε σίγουρα η θετική αυτή δήλωση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Όμως αν πω “έχω αυτοπεποίθηση” και στέκομαι όπως κάποιος που έχει και οραματιστώ τον εαυτό μου να είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση, τότε η θετική δήλωση θα αρχίσει να έχει αποτελέσματα. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό… Όταν το πιστέψεις και το νιώσεις, αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά, γίνεσαι αυτό που πιστεύεις οτι είσαι…

Κάθε θετκή δήλωση χρειάζεται 20 δευτερόλεπτα. Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, λέμε τη θετική μας δήλωση και παράλληλα οραματιζόμαστε τον εαυτό μας σε αυτή τη θέση , νιώθουμε την ευχαρίστηση της υλοποίησης.

Μπορούμε κάθε πρωί λίγο πριν σηκωθούμε απο το κρεβάτι να λέμε τις θετικές μας δηλώσεις για τη μέρα που ξεκινά, μπορούμε να οραματιστούμε το πρόγραμμα όλης της ημέρας.  Θα δείτε συναρπαστικές αλλαγές να συμβαίνουν γύρω σας αν αποκτήσετε καθημερινή ρουτίνα με θετικές δηλώσεις. Μπορούμε να πούμε τις θετικές μας δηλώσεις την ώρα που οδηγούμε για τη δουλειά μας, μέσα στο τρένο πηγαίνοντας στο πανεπιστήμιο ή πριν απο μία σημαντική συνάντηση ή ομιλία. Χρειάζεται συνέπεια και καθημερινή επανάληψη για να έχουμε αποτελέσματα.