“Αν θες να αλλάξεις την ζωή σου, άλλαξε το όνειρό σου”

Γιατί ο Dreamer διάλεξε εμένα;

Γιατί ήμουνα ο χειρότερος από όλους. Πρέπει να φτάσουμε σε πραγματικό αδιέξοδο για να κάνουμε αλλαγές. Μόνον τότε, μπορείς να κάνεις έναν πολύ αξιόλογο επαναπρογραμματισμό.

Μέχρι τότε πίστευα ότι ο εξωτερικός κόσμος ήταν η αιτία για όσα ζούσα. Επομένως η πρώτη σκέψη που δεν μπορούσα να αντέξω, είναι πως οτιδήποτε μας συμβαίνει είναι δημιούργημά μας.

Ο κόσμος είναι ένας καθρέφτης που μας μιλάει για τον εαυτό μας. Γιατί μέχρι τότε κατηγορούσα και έδινα την ευθύνη στους άλλους. Υπάρχουν καταστάσεις που μας δίνουν δυσφορία, ταλαιπωρούν τη ζωή μας, μας φοβίζουν και μας κάνουν να δειλιάζουμε. Ο Dreamer μου εξήγησε πως πρώτα έχω το φόβο μέσα μου και ύστερα δημιουργώ το αποτέλεσμα του φόβου. Αυτό δεν το είχα ξανακούσει.

Ο κόσμος είναι κάτι ΑΔΡΑΝΕΣ, δεν έχει δύναμη, αντανακλά την εικόνα μας. Πρώτα αρρωσταίνουμε στο μυαλό μας και ύστερα επιλέγουμε την αρρώστια. Πρώτα φτωχαίνουμε στο μυαλό μας και ύστερα συναντάμε τη φτώχεια. Αυτά είναι κοινά πράγματα μπροστά στη μύτη μας. Ποτέ δεν συνάντησα έναν πάρα πολύ πλούσιο που να είναι φτωχός στο μυαλό.

Αποσπαμα απο το βιβλιο “Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ”

ELIO D’ ANNA