Η νέα δίαιτα που θα ακολουθήσουμε το 2019 λοιπόν θα είναι μία δίαιτα όχι με χαμηλά λιπαρά αλλά με χαμηλά ποσοστά παραπόνων και αρνητικών σκέψεων.

Εσείς και εγώ μόλις ξεκινήσαμε να ζούμε στο 2019. Ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή που ονομάζεται το βιβλίο της ζωής του / της ……. Μία λαμπρή ευκαιρία να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε και να φερόμαστε σαν το πρόσωπο το οποίο θέλαμε πάντοτε να είμαστε. 

Σας παρακαλώ μην αφήσετε αυτή η νέα χρονιά να είναι απλά μια επανάληψη της προηγούμενης. Σας παρακαλώ μην κάνετε τις ίδιες επιλογές και μη συνεχίσετε τις ίδιες συνήθειες με το 2018. Σας παρακαλώ σταματήστε τις δικαιολογίες και δείξτε την δύναμη σας. Ξεκινάμε το 2019 με κέφι,χαρά, πίστη και αισιοδοξία. Και στα δύσκολα θα μας συντροφεύει σκέψη αν όχι τώρα πότε και αν όχι εγώ ποιος;

Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε μεγάλη διάσπαση της προσοχής από το στόχο μας. Είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσουμε κάτι τις πρώτες βδομάδες του καινούργιου χρόνου αλλά επειδή έχουμε ποικιλία διαφορετικών πραγμάτων σε καθημερινή βάση κάποιες στιγμές να αφοσιωνόμαστε σε λάθος πράγματα. Προτείνω λοιπόν κάθε πρωί όταν όλοι άλλοι στο σπίτι κοιμούνται να αφιερώνετε λίγα λεπτά που θα ξανάβλέπετε τους στο στόχος του 2019. Με αυτό τον τρόπο Θα επικεντρώνεστε συνειδητά στους στόχους της νέας χρονιάς και θα κάνετε συνεχόμενες εγγραφές στο υποσυνείδητο σας. 

Μία άλλη γενναία απόφαση για αυτή τη χρονιά θα είναι να σταματήσουμε τα παράπονα. Κάθε φορά παραπονιόμαστε για κάτι ενδυναμώνουμε με την αρνητική μας σκέψη  τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας. Ενεργοποιούμε την δυναμική των προβλημάτων μας με τα αναπαράγουμε συνεχώς. Η νέα δίαιτα που θα ακολουθήσουμε το 2019 λοιπόν θα είναι μία δίαιτα όχι με χαμηλά λιπαρά αλλά με χαμηλά ποσοστά παραπόνων και αρνητικών σκέψεων.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει τάξη κι οργάνωση στη ζωή μας. Αυτό ξεκινάει από το γραφείο μας, το σπίτι μας, τα οικονομικά μας, τις σκέψεις μας, τις σχέσεις μας….

Στην Αμερική συνηθίζουν να λένε πως είναι πολύ σημαντικές οι πρώτες 100 μέρες του προέδρου, αυτές δείχνουν πως θα πάει η υπόλοιπη θητεία του. Μου αρέσει πολύ κάπως έτσι να βλέπω και τη δική μου ζωή κάθε χρόνο, πολύ σημαντικές είναι οι πρώτες 100 μέρες λοιπόν να τηρήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε βάλει με ευλάβεια και πίστη πως θα τα καταφέρουμε. Κάθε φορά που κάτι μας αποσυντονίζει από το στόχο μας εμείς με συνέπεια και πείσμα θα κάνουμε απλά επαναφορά, όπως όταν πάμε να χάσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου μας και κάνουμε άμεσα διορθωτική κίνηση πριν βρεθούμε στο γκρεμό. 

Μπορείτε να έχετε στο κινητό σας τηλέφωνο μία φράση που θα σας συνοδεύει όλη αυτή τη χρονιά κάθε φορά Που η πίστη σας πως θα τα καταφέρετε θα κλονίζεται ….. «ο μόνος τρόπος για να αποτύχει κάποιος είναι να πιστέψει πως δεν μπορεί και να τα παρατήσει».

Σοφία Λίναρη

Σύμβουλος ψυχικής υγείας

www.happinesstherapy.gr

FB.  Sofia linari happinesstherapist

Τηλ. 6948579944