Εργασία από το σπίτι. Μία νέα μόδα που πραγματικά θα φορεθεί πολύ αυτό το χειμώνα. Να θυμάσαι Εργάζεσαι από το σπίτι και όχι από κάποιο νοσοκομείο. Μικρές οδηγίες για να είναι εμφανής αυτή η διαφορά λοιπόν.

  1. Ξυπνάμε το πρωί και έχουμε την ίδια ρουτίνα που είχαμε πριν την περίοδο της καραντίνας, ίσως λίγο πιο εμπλουτισμένη γιατί τώρα έχουμε την πολυτέλεια να απολαύσουμε το πρώτο καφέ της ημέρας στο κρεβάτι μας, Γιατί δεν έχουμε το άγχος της κίνησης, το αν θα προλάβω το τρένο ή το λεωφορείο, ή το που θα παρκάρω και σήμερα.
  2. Ντυνόμαστε και φροντίζουμε τον εαυτό μας ακριβώς όπως θα κάναμε αν πηγαίναμε φυσικά στο γραφείο μας. Δεν είμαστε με φόρμες και πιτζάμες αλλά κανονικά με τα ρούχα της δουλειάς μας, είμαστε περιποιημένοι. Η καλή και περιποιημένη εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την ψυχολογία μας, αν παραμελήσουμε τους εαυτούς μας εμείς οι ίδιοι θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε άβολα με μας τους ίδιους και η ψυχολογία μας θα πέφτει.
  3. Ο χώρος που καθόμαστε να εργαστούμε φροντίζουμε να είναι τακτικός και καθαρός. Όπως όταν βρισκόμαστε στο γραφείο μας αν δεν υπάρχει τάξη  η απόδοση μας δεν θα είναι πολύ μεγάλη. Όπου υπάρχει αρμονία και τάξη οι άνθρωποι δημιουργούν πιο εύκολα, μεγαλουργούν. Με την ακαταστασία η σκέψη  μας διασπάται και η μνήμη μας μπερδεύεται. Σε ένα καλά οργανωμένο χώρο εργασίας τελειώνουμε πιο γρήγορα και πιο ολοκληρωμένα καθετί που μας έχει ανατεθεί.
  4. Το ότι εργαζόμαστε από το σπίτι δεν σημαίνει οτι παράλληλα αλλάζουμε σεντόνια ή τακτοποιούμε ντουλάπες.  Οι ώρες της εργασίας μας τηρούνται κανονικά. Η εργασία από το σπίτι δεν είναι εναλλακτικές διακοπές αλλά ένας νέος τρόπος για να μπορούμε να κρατήσουμε την παραγωγικότητα μας και την δημιουργικότητα μας σε επίπεδα που μας ικανοποιούν και ανταποκρίνονται στους τίτλους εργασίας μας. 
  5. Φροντίζουμε να επικοινωνούμε με τους συναδέλφους μας με βίντεό κλήση, να ανταλλάσσουμε τα νέα μας και στο lunch break τρώμε μαζί τους αυτή τη φορά όμως μέσα απ’την οθόνη του υπολογιστή μας. Καλό είναι να μη χάσουμε επαφή με τους συναδέλφους μας γιατί μαζί τους θα ξαναβρεθούμε σε κοινά γραφεία, σε κοινά συνέδρια, σε συναντήσεις, σε ταξίδια, σε lunch breaks, και σε εξόδους για να γιορτάσουμε τις συλλογικές μας επιτυχίες.
  6. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι όπως εκείνα κάνουν διαδικτυακά τα μαθήματα τους και χρειάζονται ησυχία το ίδιο χρειαζόμαστε κι εμείς για τις ώρες της εργασίας μας. Εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να σεβαστούν τις απαιτήσεις της δουλειάς μας. Ίσως και να είναι μια ευκαιρία να τους δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την δουλειά μας. Να καταλάβουν καλύτερα τι ακριβώς κάνουμε όλες εκείνες τις ώρες που λείπουμε από το σπίτι και απο εκείνα. Να μας δουν να δουλεύουμε με ηρεμία και κέφι. Να δουν ότι η δουλειά είναι κάτι δημιουργικό που γεμίζει με ευχαρίστηση  τον άνθρωπο.

Σοφία Λίναρη

Σύμβουλος ψυχικής υγείας

www. Happinesstherapy.gr

FB. Sofia Linari Happiness therapist 

Mob. 6948579944