Εγώ πιστεύω πως μπορείς να τα καταφέρεις!!! Εσύ?

Σας έχω Υπέροχα νέα…
εμείς επιλέγουμε την ευτυχία στη ζωή μας.
Και σίγουρα κάποιοι θα λέτε ωραία και αφού η ευτυχία είναι επιλογή ποιος ανόητος θέλει να είναι δυστυχισμένος; Και δεν θα απαντήσω απλά κανένας αλλά θα θυμίσω ότι κάποιες φορές πολλοί από μας νομίζουμε ότι η ευτυχία είναι ένα ουρανοκατέβατο δώρο. Η ευτυχία Θέλει καθημερινή φροντίδα και εγρήγορση.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το τι είναι ευτυχία.
Ευτυχία δεν είναι να χαμογελάς κάθε μέρα και να μην έχεις προβλήματα να διαχειριστείς, ευτυχία είναι να ξέρεις πως όσο δύσκολη, όσο σκληρή και να είναι μία κατάσταση θα περάσει, να πιστεύεις πως ότι αντιμετωπίζουμε στη ζωή είναι μάθημα και να Αφήνεσαι στην ροή.
Για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικά τα συστατικά της ευτυχίας και μου αρέσει να την παρομοιάζω σαν ένα γλυκό που αν κάποιο συστατικό λείπει ή είναι περισσότερο η γεύση αλλοιώνεται.
Ας σκεφτούμε λοιπόν αρχικά την δική μας συνταγή της ευτυχίας, το δικό μας κέικ της ευτυχίας, τι συστατικά θέλουμε να έχει κι ας φροντίσουμε να αποκτήσουμε αυτά τα συστατικά και να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε το δικό μας όμορφο κόσμο. Μπορεί κάποιος να πει ομορφιά, υγεία, έρωτα, Παιδιά, φίλοι, καριέρα, Φήμη, διασκέδαση, κάποια δραστηριότητα, ταξίδια, χρήματα Και πολλά άλλα. Κάθε συνταγή ευτυχίας είναι μοναδική σε συστατικά και σε δοσολογία.
Βήμα πρώτο προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι εμείς θέλουμε.
Βήμα δεύτερο λίγο πριν το τέλος κάθε μέρας ας θυμόμαστε τρεις καταστάσεις που μας έκαναν να χαμογελάσουμε μέσα στην ημέρα. Ας θυμηθούμε κι ας γευτούμε την κάθε στιγμή. Βήμα τρίτο Φροντίζουμε το χώρο στον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε να είναι τακτοποιημένος και καθαρός να μυρίζει όμορφα να μας αρέσει να βρισκόμαστε εκεί, Να έχει ηρεμία και εμείς να ζούμε και να δημιουργούμε με αρμονία μέσα σ’αυτόν.
Βήμα τέταρτο Επιλέγουμε με μεγάλη σοβαρότητα τους ανθρώπους της ψυχής μας, αυτά τα τρία με πέντε άτομα με τα οποία μπορούμε να κάνουμε μια βαθιά συζήτηση και τα οποία μπορούμε να καλέσουμε οποιαδήποτε στιγμή μέρα ή νύχτα που αντιμετωπίζουμε μία δυσκολία. Ξέρετε η ευτυχία είναι μεταδοτική όπως και η δυστυχία και αν η συναναστροφή μας είναι με ανθρώπους που μονίμως γκρινιάζουν, παραπονιούνται, δυσαρεστούνται με τα πάντα τότε κι εμείς μόνο το γκρίζο της ζωής θα βλέπουμε.
Βήμα πέμπτο να έχουμε έναν καλό σύντροφο στη ζωή μας, που μαζί του εξελισσόμαστε, ανακαλύπτουμε κρυμμένες πλευρές του εαυτού μας, Ονειρευόμαστε και δημιουργούμε.
Να ξέρουμε πως η αγκαλιά του δεν πονάει αλλά προσφέρει ζεστασιά, έρωτα, ασφάλεια.
Και κάθε πρωί να ξεκινάει η μέρα μας μέσα σε μια αγκαλιά αγάπης.

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
www. Happinesstherapy.gr