Είμαι όμορφη και νιώθω καλά με τον εαυτό μου!!!

Να αγαπάς τον εαυτό σου είτε είσαι  πολύ ψηλή, πολύ κοντή, πολύ αδύνατη, πολύ παχουλή, με ακμή, μικρά μάτια, ανύπαρκτο στήθος…!!!

“Δεν έχει σημασία πως είσαι, αλλά πως σε βλέπεις” Henry David Thoreau.

Έφτασε λοιπόν το καλοκαίρι και πολλά κορίτσια ζούμε με τον φόβο του μπικίνι, πως θα είμαστε  στην παραλία, τα πόδια , η κοιλιά , το στήθος. Υπάρχουν παντού διαφημίσεις με τα τέλεια σώματα, τα καλογυμνασμένα που πραγματικά δεν υπάρχει ψεγάδακι επάνω τους…λοιπόν πολύ όμορφα όλα αυτά, αλλά ας θυμόμαστε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όμως είμαστε όλοι όμορφοι, ο καθένας από εμάς έχει τη δίκη τη μοναδική ομορφιά που τον κάνει να ξεχωρίζει. Και να θυμάστε η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, από την καθαρότητα της ψυχής μας. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο είναι πάντα λαμπερό και όμορφο, οι άνθρωποι που ζουν με οδηγό τους την αγάπη ακτινοβολούν και όλοι θέλουν να βρίσκονται γύρω τους γιατί απλά τη μοιράζουν απλόχερα μέσα από λόγια και πράξεις.
>> Ναι μπορεί η μύτη μου να είναι μεγάλη, τα μάτια μου μικρά, να ειμαι 1.55 και να μη μοιάζω με τα κορίτσια στα εξώφυλλα των περιοδικών, δεν πειράζει όμως γιατί εγώ με αγαπάω. Είναι σημαντικό να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, την εμφάνιση μας, το δέρμα μας. Η σύγκριση δε βοηθάει καθόλου, γιατί μέσα από τη σύγκριση εντοπίζουμε συνεχώς τις διάφορες που έχουμε με τους άλλους ανθρώπους και πιστέψτε με είναι πολύ φυσιολογικό να διαφέρουμε. Μέσα από τη σύγκριση νιώθουμε μειονεκτικά. Εννοείται πως βοηθάει να μας φροντίζουμε και να περίποιούμαστε τον εαυτό μας.
Αλλάξτε τον τρόπο που σας παρατηρείται στον καθρέφτη, η ματιά σας να έχει αγάπη. Θυμηθείτε πως σας βλέπει η μητέρα σας, γιατί για τις μανούλες τα παιδιά τους είναι τα πιο όμορφα, απλά γιατί είναι παιδιά τους και τα μάτια τους εστιάζουν στην ομορφιά. Αν εμείς νιώθουμε όμορφα με την εικόνα μας, αυτό αντιλαμβάνονται και οι άλλοι, από τον τρόπο που μιλάμε, κινούμαστε, περπατάμε, με άνεση και αυτοπεποίθηση.
Πιστεύουμε πολλές φορές ότι δεν είμαστε επιθυμητές, ερωτεύσιμες και ξέρετε κορίτσια επειδή το πιστεύουμε τότε αυτό συμβαίνει. Να θυμόσαστε πως η σκέψη έχει τεράστια δύναμη. Σίγουρα λοιπόν υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσουμε πολύ και σίγουρα σε κάποιους δεν θα αρέσουμε καθόλου. Ας απολαμβάνουμε λοιπόν την κάθε μας στιγμή συντροφιά με όσους μας αγαπούν αληθινά, με όσους ερωτεύονται εμάς, το αληθινό μας πρόσωπο, και όχι αυτό που θα ήθελαν να γίνουμε για να τους αρέσουμε.

ΛΙΝΑΡΗ ΣΟΦΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ