Για όλους τους ανθρώπους αυτού του πλανήτη η κάθε μέρα έχει διάρκεια 24 ωρών. Και όμως κάποιοι είναι πιο παραγωγικοί από κάποιους άλλους. Γιατί;

Δεν χρειαζόμαστε καλύτερη διαχείριση του χρόνου μας, αλλά καλύτερη πειθαρχία του εαυτού μας

Για όλους τους ανθρώπους αυτού του πλανήτη η κάθε μέρα έχει διάρκεια 24 ωρών. Και όμως κάποιοι είναι πιο παραγωγικοί από κάποιους άλλους.
Γιατί;
Επειδή δεν διαχειρίζονται σωστά μόνο το χρόνο αλλά και τους ίδιους τους, τους εαυτούς.
Και τι κάνουμε λοιπόν;
Τα καλά νέα είναι πως ο χρόνος πετάει γρήγορα αλλά τα καλύτερα νέα είναι πως εμείς είμαστε οι πιλότοι!!!
Ξεκινάμε!!!

  1. Ανακαλύψτε που ξοδεύετε τον χρόνο σας. Κρατήστε λίστα με όσα κάνετε σε μια ημέρα για μια εβδομάδα και παρατήστε πόση ώρα είσαστε στα social media, σε αστεία βιντεάκια …
  2. Να έχετε ένα πλάνο εργασίας για κάθε μέρα. Να ξέρετε ποια ώρα μπορείτε να χαλαρώσετε με ότι σας διασκεδάζει.
  3. Να μπορείτε να λέτε ΟΧΙ!!! Να μην αναλαμβάνετε πολλά πράγματα παράλληλα, να ξέρετε ποσά μπορείτε να διαχειριστείτε. Να λέτε όχι σε Facebook, Instagram … την ώρα που εργάζεστε, γιατί όλα αυτά σας από συντονίζουν.
  4. Να έχετε μια ρουτίνα στην καθημερινότητα σας. Παράδειγμα η ώρα που ξυπνάτε το πρωί, που τρώτε πρωινό, που πηγαίνετε βόλτα. Είναι πολύ σημαντικό έχετε και μια ρουτίνα χαλάρωσης στο τέλος της ημέρας, κάτι που να απολαμβάνετε και να σας βοηθάει να αποφορτιστείτε.
  5. Κάθε πλάνο της ημέρας σας να είναι γραμμένο κάπου, να έχετε λίστες με όσα πρέπει να κάνετε και να σβήνετε όσα έχετε τελειώσει, αφού έρευνες έχουν δείξει πως με αυτό τον τρόπο αυξάνετε η θετικότητα και η παραγωγικότητα.

Μπορείς σήμερα να ξεκινήσεις!!!
Και να τα καταφέρεις!!!

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
www. Happinesstherapy.gr