Αναλαμβάνω την ευθύνη και προχωράω μπροστά!

6 λόγοι που δεν σας αφήνουν να κινητοποιηθειτε και να υλοποιήσετε τα όνειρά σας!
Είναι στιγμές που απλά θέλετε να κάθεστε χωρίς να κάνετε τίποτα; Υπάρχουν μέρες που θέλετε να κάνετε πολλά πράγματα παράλληλα και μέρες που δεν θέλετε να κάνετε τίποτα; Ας πούμε αλήθεια λοιπόν σε όλους μπορεί να συμβεί αυτό. Είναι φορές που σκεφτόμαστε κάτι ξεκινάμε να το υλοποιούμε με κέφι με χαρά αλλά ξαφνικά Ο ενθουσιασμός φεύγει. Νιώθουμε άδειοι, θλιμμένη χωρίς καμία διάθεση να δημιουργήσουμε. Ότι είχαμε πει να προσπαθήσουμε για την καριέρα για τη σχέση μας για να ξεκινήσουμε μια νέα δουλειά για το πανεπιστήμιο όλα βάλτον ξαφνικά. Αναρωτιόμαστε τι έγινε τι πήγε στραβά!Ας δούμε μαζί πιθανούς λόγους που ενώ ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε ένα μας όνειρο με πανηγυρισμούς κάνουμε τελικά άτακτη υποχώρηση.

  1. Η ζήλεια για τους άλλους. Πολλές φορές είναι ειδοποιούμε πόση ενέργεια χρειάζεται για να ασχοληθούμε με το τι κάνουν οι άλλοι, για να θέλουμε την έχουν οι άλλοι και τις περισσότερες φορές δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Το σημαντικό είναι ο καθένας χαράζει την δική του πορεία βασισμένη στα δικά του όνειρα στη δική του Δυναμική χωρίς να ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι. Όταν παράδειγμα ένας φίλος μας ξεκινάει κάποια δική του δουλειά του ευχόμαστε καλή επιτυχία Molly μας την καρδιά.
  2. Δεν έχουμε την κατάλληλη υποστήριξη. Όλοι χρειαζόμαστε μια καλή κουβέντα, μια υποστηρικτική ζεστή αγκαλιά για να προχωρήσουμε και να κατακτήσουμε όλα σου έχουμε ονειρευτεί. Μπορεί άνθρωποι βρίσκονται κοντά μας να μη μας υποστηρίζουν πραγματικά να μη μας βοηθούν με μια καλή κουβέντα, με μια ματιά αποδοχής.
  3. Δεν έχουμε εφικτούς στόχους ρεαλιστικούς στόχους. Ένας στόχος για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται να είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος, πραγματοποιήσιμους ρεαλιστικός και να έχει χρονοδιάγραμμα είναι πολύ εύκολο να χάσουμε το κίνητρο επίτευξης του στόχου μας αν κάτι από αυτά δεν υπάρχει.
  4. Ο ίδιος ο τρόπος σκέψης μας. Ο τρόπος σκέψης μας όσον αφορά το πως αντιμετωπίζουμε την ζωή, πως αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της. Αν το μυαλό μας βλέπει τις λύσεις μπροστά από κάθε πρόβλημα, όσο μεγάλο η μικρό και να είναι το τον τρόπο σκέψης μας είναι σύμμαχος μας. Αν όμως είμαστε γεμάτοι Φοβού αμφισβήτηση δυσαρέσκεια απογοήτευση τότε οι στόχοι μας σαμποτάρονται από εμάς τους ίδιους.
  5. Η ανυπομονησία. Αν δεν έχουμε μάθει να καλλιεργούμε την υπομονή μας και να ξέρουμε πως καθετί χρειάζεται χρόνο για να υλοποιηθεί αλλά θέλουμε όλα να γίνονται σε χρόνο μηδέν τότε σίγουρα κάθε φορά κάτι που δεν θα εξελίσσεται με το ρυθμό που θέλαμε εμείς απογοητευόμαστε. Και έτσι ξεχνάμε να απολαμβάνουμε όλη τη διαδικασία υλοποίησης ενός ονείρου και μέσα στην ανυπομονησία μας μπορεί να κάνουμε λάθη καθώς δεν καθόμαστε να δούμε τα μαθήματα που μας δίνει η διαδρομή.
  6. Έλλειψη φροντίδας του εαυτού μας. Αν εμείς οι ίδιοι να φροντίζουμε να είμαστε καλά ψυχικά σωματικά και πνευματικά τότε πως θα φροντίσουμε το όνειρο το οποίο θέλουμε να ανθίσει. Αν εμείς οι ίδιοι έχουμε εξαντλήσει τους εαυτούς μας με λίγο ύπνο με το Ν μας φροντίζουμε τότε σίγουρα η διάθεσή μας δεν θα είναι καλή Και δεν θα έχουμε το Ψυχικό σθένος να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που το όνειρο μας θα γίνει πραγματικότητα.

Σοφία Λίναρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
www. Happinesstherapy.gr
FB. Sofia Linari Happiness therapist
Mob. 6948579944